The Sanhuri Code, and the Emergence
of Modern Arab Civil Law
שלום גיא !
מבין המאמרים הרבים שפרסמת השנה אהבתי מאוד לקרוא את המאמר “ניצחון אלוהי” כיוון שהוא מלמד את הטכסיסים השיעים. מדהים כמה ישראלים נופלים לטכסיס החוד’ה בו עושים שימוש רב אחמדינג’ד ונסראללה וזורעים דמורליזציה
בדברם על חברה מתפוררת ועל מדינה הנמצאת בדרך לאבדון ובכך משמשים כשליחים נאמנים של הנ”ל.
צריך להמשיך ולהסביר כי זוהי תעמולה נלוזה, ולמרות הבעיות והמחלוקות, החברה שלנו בסך הכל בריאה ומתפקדת שכן היא היחידה כאן בסביבה שבאמת דמוקרטית. ומאוד סביר להניח שדווקא המהפכה האיראנית היא זו שתקרוס במוקדם או במאוחר.
משה עברי
הסיפור על הכוויתים במעלית מזכיר לי..
לאחר שחרורי מהצבא הלכתי לעבוד בארה”ב, עבדתי בחנות בגדים בניו-ג’רזי בעיר שהייתה מלאה במצרים, מועדוניםTHE NILE , , בחנויות של היהודים, יוונים, מקומיים עובדים הרבה מצרים.
בכל אופן, הזדמן לי לעבוד עם בחור מצרי אשר כל פעם חזר על עצמו ואמר “איך זה יכול להיות” איך זה יכול להיות על שום שהייתי נחמד אליו ועל שום שלא הצליח “לעבוד” עלי כשם שעבד על האירופיים שם, “איך זה”… מביע את ההפתעה שלו מהדמיון בין שנינו והריחוק מהאימג’ שמצוי בראשו לגבי דמות הישראלי שטופח בראשו.
רוני ביאלר
לגיא,
אני אחזור על עצמי:
אני גאה שאתה בן עמי…
מאמר נהדר שכולו אמת.
היה יכול לעשות פלאים עוד יותר אם היה באנגלית גם כן. להסביר למכרי הגויים שהערבים הטמאים לא ילחצו יד של כופר…
יוסי, אוהיו
אהבתי מאוד את המאמר על שיטות התחבולה השיעיות שפותחו במאות השנים של רדיפה כמו גם את המאמר על קודקס החוקים האזרחי. לדעתי מאמרים אלו נותנים משהו שהוא הרבה מעבר לאקטוליה הם נותנים קלים לנתח ולהבין את הטקטיקות הנהוגות נגדנו. תמיד נגדנו. כמו למשל הכינוס באנפוליס. יש להעדיף את הרעה הקטנה על הגדולה.עדיף להגיע לועידה אך למנוע בעזרתה את נירמול היחסים עם ישראל.
תודה, נדב
המאמר האהוב (וגם המאמר שעורר הכי הרבה מחשבות והרהורים):
“תודה לך עדאלה”.
זוהי כל התורה כולה על רגל אחת. אי קבלתנו ע”י הערבים.
למעלה מ120 שנה (מאז העליה הראשונה) הערבים נוהגים בחוסר הגיון. אבל מרגע שרעיון אי קבלתנו מובן וברור – התנהגותם הגיונית לחלוטין. הכל מוכוון ומוכפף לרעיון זה.
אילן אבקסיס
ד”ר גיא בכור שלום ,
במלאות שנה ל- gplanet ניתן לנסות ולתאר אותו [אולי בפני מבקרים חדשים]:
gplanet הוא ישות מורכבת הבנויה מכמה רמות . בראש ובראשונה הוא קורס אוניברסיטאי בחינם לקהל הקוראים : על מזרחנות ,פוליטיקה, חברה ועוד. אבל , הוא לא סתם קורס אוניברסיטאי רגיל מדובר גם בתיקון טעויות שהשתרשו במשך שנים במוחות האנשים [באקדמיה , בהנהגה ובכלל הציבור] . בנוסף האתר הוא גם ניסוי תקשורתי חדשני, בשיתוף קהל הקוראים, ליצור בין השאר מקור למידע מעמיק יותר ומקצועי יותר על ארצנו והמזה”ת .
האתר נכתב בשפה בהירה ופשוטה , באופן מקצועי ,מתעדכן כמעט מידי יום. המאמרים מתובלים באנקדוטות ממיטב הספרות העולמית , עולם ההומור , חיי היום יום, עולם החוכמה היהודית ועוד.
קשה להמליץ על מאמר אחד בודד , קריאה של מאמר אחד תקשר את הקורא למאמרים הקשורים אליו וכן הלאה… ממאמר אחד ניתן להגיע למעשה לכל השאר. דווקא מכל המאמרים המצויינים הייתי ממליץ על “חידת אהוד אולמרט” : אין היום איש יותר מושמץ ממנו במדינה ומאמר זה מראה לכל אחד עד כמה אנו מנתחים לא נכון את המציאות סביבנו. לקורא הטרי הייתי ממליץ דווקא להתחיל במאמר זה , להיות מופתע , ולהמשיך הלאה. אם ברצונו להכיר את האיש שמאחורי האתר יתחיל בקריאת “ההגדה לבית בכור” ומשם יגיע לשאר הסיפורים האישיים [רק לכאורה!] של ד”ר גיא בכור.
כולנו תפילה ש- gplanet יעלה ויפרח , אבל תמיד יסתפק במקום השני…
בועז מונצ’ר
דר’ בכור שלום;
הקישור שעשית במאמר על התרגום בין ימי הביניים, ילדותך ומה שאולי מבשר את התחלת הסוף של עידן חשוך בהיסטוריה הערבית, נגע ללבי.
מעניין כי החכמה של שליט דובאי ומנהיגים נוספים בחלק מנסיכויות המפרץ היא זו שמבשרת אולי את השינוי. לכאורה, היה טבעי לצפות שהפריצה תבוא מקהיר, דמשק או בגדד. זה מעודד אך גם מפחיד בעת ובעונה אחת, שכן כלל לא בטוח שעידן של פתיחות שיתבטא בסופו של דבר גם בהתעצמות ערבית גדולה, ישנה מהותית את הנטייה הטבעית להתנגד לקיומנו כאן ולפעול בהתאם. מה עדיף לנו? תפיסתי החיובית והנאיבית לאורך חיי, ובמיוחד בעת שרותי הארוך והמהנה בקהיר, דחפה אותי לסייע כמה שיותר לדחוף לכיוון של פתיחות. אני ממשיך להאמין בדרך זו, אך אשקר בנפשי אם אומר שלא מכרסם בי החשש מה יקרה אם העולם הערבי ייחלץ סוף-סוף מימי הביניים….
ראובן עזר
אהלן גיא ,
קראתי את המאמר שלך בנושא הטומאה הישראלית ואני די כועס על המדיניות של המדינה שלי .
אולי זה בוטה מידי להשתמש במילה יודנראט אבל זה מה שעולה לי בראש .
ההתרפסות הזו בפני תפיסות גזעניות משגעת אותי .
מי שלא רוצה ללחוץ יד למנהיגים שלי שילך לשתות מהים של עזה .
שלום עושים בין אמיצים אבל האמיצים(או שמה הנאיבים) הם רק אנחנו .
אולי יותר טוב בלי שלום , לשכון לבטח בדד…
אני בטוח שכן .
תודה על המאמרים המאוד מעניינים שלך
ברק
אני אחד המנויים הקבועים באתר זה מספר חדשים וניתן לומר שעברתי שינוי תפיסה בעיקר עקב מאמריך.
אתה חוזר על אופן הפעולה והחשיבה של המשטרים הערבים וזו אבן הנגף המרכזית לנורמליזציה. אם כך, הדרך יכולה להיות גם הפוכה. שרטט לנו את הדרך לנורמליזציה דרך הרחוב הערבי. אם היום הדרך פנויה דרך האינטרנט, התקשורת ולעתים מסחר, אולי הדרך לנורמליזציה עוברת דרך הרחוב הערבי. תהליך ארוך אבל בעל תועלת. אם הרחוב הערבי כבר מסוגל לדרוש רפורמות, אולי יש דרך לבצע את השינוי מלמטה. איך ?
ערן אביבי
אתה פשוט צודק אבל זה הצחוק
המדינה מתנהלת כך 60 שנה, וראה פלא היא שורדת במזרח התיכון ..אתה צודק בצוות מההתחלה היו צרכים להיות מזרחנים, המבינים את השטח והאנשים. אבל לא, בישראל 2007 כולם פוליטיקאים קטנים, שרוצים להירשם בהיסטוריה כאנשים חשובים ….
גדי פיהנדלר
אמש נעניתי לבקשתך ודירגתי את המאמר “JUDEA CAPTA” כמאמר השנה לדעתי.
מאז נזכרתי בעוד שניים הראויים להתחרות על הבכורה (תרתי משמע).
אחד מהם הוא המאמר בנוגע לחזון של מדינת ישראל כמדינה ירוקה שתמשוך את יהודי העולם ותקדם אותנו כלכלית.
יש לי הרגשה שנשיא המדינה קרא את המאמר הזה והוא עושה קולות בכיוון.
המאמר השני הוא בקשר ל-4 דרכי הפעולה שאנו כישראלים יכולים להעלות את קרנה של ישראל בעולם (אינטרנט וכו’).
הבחירה שלי במאמרים אלה היא משום החדשנות שבהם, הפירוט של שיטות העבודה והקלות היחסית שאפשר ליישמם ובעיקר התועלת המרובה שתצמח לנו כמדינה ואפילו לעולם כולו (אור לגויים מבחינה סביבתית) .
מאמרים כגון אלה,הנותנים פרקטיקה ממשית של מה לעשות ולא רק איפה טעינו חביבים עלי במיוחד.
אלעד
Your new article about the izolirbend is your best so far!
Golan
מפליא לקרוא אותך מדבר על החשב הכללי בחלק מהאיזולירבנד, אחרי מה שכתבת על מומחים , והנה אתה מגיע לתחום שלו, ויודע יותר ממנו מה הוא ראה ויודע? “החשב הכללי שהיה עסוק כל היום בחיפוש שחיתות שבכלל לא היתה”? או שלא הבנתי משהו מניסוח המשפט?
לילה טוב, ותודה על האתר הזה, שמהווה נווה של שפיות, במדבר הזיבלולים הבוקע מהתקשורת הישראלית הרקובה.
עמית רעם
גיא,
כרגיל,תענוג לקרוא את מאמריך המלומדים והמלמדים כאחד. מאד נהניתי לקרוא את מאמרך האחרון על מדינת האיזולירבנד,הנאה שלוותה כמו בקריאת כל מאמר,במפח נפש מר על כך שראשי המדינה אצלינו,אינם כשירים ואינם מוכשרים לנהל ולהנהיג את העם הזה המוקף באוקיאנוס של בני תרבות הג’הילייה והחילם ומומחים בניהול משא ומתן ובכך עדיפותם עלינו,כי מנהיגי המדינה,למעט אחדים טרם הטמיעו זאת.
גיא,בדוא”ל ששלחתי למשרד ראש הממשלה לפני מס’ ימים,הפניתי את תשומת לב ראש הממשלה,טרם ריצת האמוק שלו לזרועות אבו מאזן ואסד,שיעצור לכמה דקות ויעיין המאמריך המלומדים והמשכילים. כולי תקווה כי מישהו שם,במגדל השן של משרד ראש הממשלה,יעביר לו את המסר ואולי,רק אולי,אכן ייתפקח וייתפכח,אותו איש שבכל כוחו מתבשם מכל חצי הברה של קריצת שלום לעברינו,מצד מי שאין לו גיטימציה מצד עמו,אלא,יקשיב לקולות ההולכים וגוברים מכוון עזה(יחד עם מאות ואלפי הטילים משם לעבר ריכוזי אוכלוסיה במכוון)לגבי הסכנה המאיימת על מדינת ישראל.
פיני להב
ד”ר בכור,
קורא את מאמריך בשקיקה. תמיד מחכה למאמר הבא ויחד עם כל זאת חורק שיניים אל נוכח החובבנות והאופן הפרטצ’ניקי שבו מתנהלים הדברים במחוזותינו. מה יועילו המאמרים והניתוחים המלומדים, אני שואל את עצמי , כנראה צדק האלוף המנוח בני פלד: אנחנו קהילה , שטעטל ומונהגים בידי וועד קהילה, לא כאומה הרואה קדימה ועומדת על שלה. הכל עכשיו ומהר,באופן כמעט גטואי, ניתן להם את מבוקשם והם יניחו לנו לנפשנו… זה נשמע נורא, אני יודע. אבל זאת תחושה שאינה מרפה ממני ותודה מראש שאפשרת לי לחלוק אותה אתך.
אבישי פלחי
גיא יקר,
אל תרפנה ידיך, יום יבוא והמילים החשובות והניתוחים המבריקים שלך יהיו אורים ותומים של הנהגה שפויה. אני אישית הייתי יותר רגועה אם זה היה קורה כבר עכשיו(“אתמול”).
בינתיים פתרונות האיזולירבאנד יוצאים לכולנו מהאף.
במלאת שנה לאתר שלך שיהיה בהצלחה ושוב תודה רבה!
גיליה
Hi Dr.Guy,
I read your articles on a daily basis, if I was in a need to write something, it was exactly what I was writing down.
We are living in the US now, after seeing a different perspective your ‘EIZOLRBAND’ article is one to one description of us….
Is there any thing I can do in order to help (other then money)? Sagiv
הכתבה שמצאה מאוד חן בעיני, וכל מילה, היא נכונה.
אדם השואף ל 100 אחוז מקבל אפס אחוז. זו המציאות .
שתדע, לכולם אני מספרת בגאווה שאני מקבלת את כתבותיך . תבורך מכל הלב
שושנה.
אצלי: “איזולירבנד”.
1. אני הייתי קורא לכתבה “סלוטייפ” וההבדל ברור, הרי לא התכוונת לבידוד אלא לחיבור רופף.
2. אין לי ספק ש-28 שנות לימוד מעניקים בסופו של דבר ידע, אלא שאני מניח שיש עוד כמה תלמידים בעלי וותק, אולי אפילו רב יותר.
3. פעם שאלתי את אחד המחותנים שלי (פרופ’ יוחנן פרידמן) לדעתו על הנעשה באיזור וכיצד צריך לגשת לפתרון שיוביל בסופו של דבר לאיזה “מודוס ויונדי”. לא היתה לו תשובה.
והערה אישית, שלא באה חו”ח להעליב, גם לא ללמד, אלא רק לצטט חקלאי שכן הטוען באדיקות “שחמור בן 15, ימשיך להיות חמור גם כשיזדקן”. לכן לא הייתי משתמש בארגומנט של ותק.
קורא ומאזין קבוע שלך,
אורי
נ.ב. – רעיתי היתה רל”ש של רפול, את חוויות הטיסה עליה כתבת שמעתי ממנה לפני 45 שנים, עדות שהסיפור של שניכם – אמת.
שלום גיא הנכבד,
בנוגע למאמרך האחרון אודות האיזולירבנד וה”קומבינה הישראלית”
אנא ממך אל תיקח זאת באופן אישי, אני רואה את הסלידה הישראלית מ”מומחים” לא עקב תרבות קלוקלת אלא מכך שמומחים תלויים, לדוגמא מומחה המקורב לאולמרט יביע דעה שמתאימה לאולמרט בחסות מומחיותו, זאת אומרת מעין מכירה, למכור את מה שהוא אומר בחסות תעודת המומחה שלו ומעמדו, ואילו התוכן לא משנה דבר.
דבר זה גורם לזלזול מצד הציבור, אשר מבין שאין במילים אלו שום חכמה אלא נסיון למכירת מילים או דעה מייצגת.
לגביך, אני מתרשם מכנותך, אינך מנסה להלחיץ או לצבור קהל במהרה, הנך פועל לאורך זמן וצובר קהל קוראים נאמן בשל תכונתך זו.
מאמין אני באמונה שלמה שתקבל את כבודך הראוי ומדינתנו תנצל את כישוריך במידה המכובדת והנאותה
תודה על תרומתך
רוני
בקשר למאמר אודות פרוייקט התרגום – נראה, באשר להעדר יחסי של תרגומים לערבית, שהמדובר במשהו עמוק יותר ממהותו של משטר זה או אחר. בלבנון, למשל, לא נראה שהמשטר מפריע, עקרונית, למי שרוצה לתרגם םפר זה או אחר. האהמפעל החדש יעזור משמעותית? ספק.
אגב, היקפו העצום, יחסית, של החומר המתוגם לעברית, שמספר דובריה כח מליון, הוא הישג עצום של המפעל הציוני, שמעטים שמו אליו את ליבם (זה כל כל נראה מובן מאליו…)
בני
מר בכור היקר מאוד,
איך אפשר לבחור בין ילדים כל כך יפים ומוצלחים? הבחירה שלי: Gplanet. אני מחכה כל יום מהבוקר למאמריך. ברכות ליום השנה. אני שולח מאמרים להרבה חברים.
שלך,
אריה שפירא
היי גיא!
אני קורא ו”מנוי” באתר מזה כחמישה חודשים ומקפיד לקרוא בכל יום את מאמריך, וגם “להשלים פערים” כאשר אני במילואים.
דווקא אחד המאמרים האחרונים שלך ,”JUDEA CAPTA” הוא הנוקב ביותר, האמיץ ביותר ולכן אני בוחר בו כמאמר השנה, למרות שהיו מאמרים ששפכו אור על דרך החשיבה והתרבות של אויבינו מכל העברים, ולמרות שהיו מאמרי יסוד שאליהם אתה מפנה שוב ושוב במאמריך – לדעתי מאמר זה שופך אור על התנהגותנו אנו, על הרדמותנו כחברה וכניעה לאופנות, ספינים וכיפוף הדמוקרטיה וקעקוע אופיה של המדינה – בעבור אשליות ומיקסם שווא שמוכרים לנו המנהיגים באדיבות התקשורת.
הישראלי היום עייף יותר מבעבר ובעבור פרור שלום,גם אם ברור שהוא מדומה,מסכים לשלוח את ראש ממשלתו לועידה ואף יסכים לויתורים מרחיקי לכת רק כדי שתשקוט הארץ 40 יום.
שיטת הסלמי של אש”ף עובדת: לאט לאט הם מתישים אותנו עם עוד ויתור ועוד ויתור, וכשאין ויתור יש טרור.
כך היה ב-93 (עזה ויריחו תחילה) והמשיך למרות הפיגועים ואולי דווקא בגללם עד ה”התנתקות” שבאורח פלא, במקום להעניש את המחבלים יורי הרקטות ומפוצצי האוטובוסים הם קיבלו פרס והיגלו את הקורבן.
כל כך ריחמנו על אכזרים עד שהתאכזרנו לרחמנים.
אני מצפה לכתבה ברוח דומה על רוח צה”ל, כתבה שתשבור את המוסכמה האוילית שצה”ל משלם במחיר חיי חייליו (ולא רק מידחת יוסוף אלא חללי חומת מגן,רבים מחללי מלחמת לבנון 2 והחיילים המסתכנים במעצרים) כדי שלא “חס וחלילה” להשמיד בית מהאוויר, לגלח מחנה פליטים לא מאויש עם D9 או לירות על מסגד\כנסייה\בית זקנה או נכה שלא התפנו מלבנון במלחמה האחרונה.
יום לאחר המלחמה,בשיחה גדודית לסיכומה שאלתי את האלוף אדם:”מדוע צה”ל שולח מכניס כוחות חי”ר למקומות שלא הושמדו או לפחות רוככו מהאוויר? הרי דווקא מבית הזקנה שהוריתם לתותחנים לא להוריד אותו היתה אש מאסיבית עלינו??? האם אתה מעדיף שייהרג חייל צה”ל אחד או יהרגו 20,000 אזרחי אויב? אני מעדיף את האפשרות השניה, אבל חושב שצה”ל לא נוהג כך”
אמרתי וזכיתי למחיאות כפיים מכל הגדוד ולתשובה “צה”ל לא מוחק כפרים” מהאלוף שהתפטר מספר ימים לאחר מכן.
אודה לך אם תכתוב מאמר בנושא “יופי הנפש של צה”ל” שלדעתי נולד עם דור אוסלו והקצינים בחליפות שהשתנה להם הדיסקט. פעם שכהיינו יוזמים וערמומיים בתקופת דיין ושרון זה לא היה קורא (על כך דווקא כתבת)- היום זה ברור מאליו שנוח לשלטון שנהרגים מספר חיילים ולא אזרחי אויב (פואד לאחר טענות על הטבח בג’נין אמר שלא היה שום טבח כי עובדה, נהרגו 23 חיילים שלנו שם).
אלעד מלמד
שלום גיא
רוב המאמרים מצוינים והבחירה קשה אולם אם אני נאלץ לבחור מאמר אחד אבחר ב “עזה הנובלת והזמן הנסוג”
ובמיוחד הציטוט מהספר ערבסקות.
המאמר מתאר את חייהם העלובים של תושבי עזה ומזכיר שלמרות ססמאות המאבק
ישנם אנשים בצד השני שסובלים.
רציתי לציין עוד שני נושאים חשובים שציינת במאמריך
1) המשוואה 100% היא 0 %
2) טעויות הסטוריות של הפלסטינאים שגרמו למפלה במרד הגדול ובמלחמת השחרור שלנו
אשמח אם תוכל להקדיש מאמר על חיי הפלסטינאים בארץ עד המרד הגדול ומהמרד הגדול על 1948
מי היתה ההנהגה? איך היו היחסים בן התושבים לבין עצמם?
תודה רבה ויישר כח
אורן פטוקה
לד”ר בכור שלום.
הייתי אומר שיש בערך 7 עד 10 מאמרים שכתבת שבאמת שינו את כל נקודת-המבט ותפיסת העולם שלי על נושאים שונים ומגוונים.
אך הייתי אומר שהמאמר שעשה עלי הכי הרבה רושם, וגם מסמל את ההתרשמות שלי על הפרשנות שלך באופן כללי, ובדגש על העולם הערבי הוא המאמר: “החיים במטריקס”.
כי באמת, לפני שקראתי את האתר שלך חייתי במטריקס, אז תודה על שהוצאת את ה”פלאג” שלה מן המוח שלי :-).
בכבוד רב,
Shavit69
לצערי אין אני יכול לבחור בין מאמריך, שכן כולם מצוינים, חדים כתער ומדויקים ולוואי שגם קובעי המדיניות קוראים בהם.
בברכה והמשך פורה
אשר טל
גיא שלום
אני משתדל ובד”כ מצליח לקרוא יום יום את המאמרים המעולים שלך.וכמובן שאני ממליץ למשפחה וחברים.לא תמיד אני מסכים עם מה שאתה כותב אבל בד”כ אני רואה את המצב שלנו ומסכים עם כל מילה.אתה באמת מיוחד לדעתי בשמי העיתונות הדלוחה בארץ.
ועכשיו לעצם המכתב ברשותך:
אתה כותב ומאוכזב שוב ושוב ממדיניות החוץ של ישראל מול הערבים…
הבעיה לדעתי היא שאין לנו באמת מדיניות חוץ שלנו,האם אתה מסכים איתי? מדיניות החוץ של ישראל “ממוסגרת” ע”י ארה”ב והעולם שמסביב..זה מצחיק אותי לקרוא מצד אחד שארה”ב חוששת שישראל תנקוט צעדים צבאיים מול איראן ומצד שני “ארה”ב אישרה לישראל לפעול צבאית בעזה”…לי זה ברור כשמש שאנחנו כבמעין גן ילדים שהגננת גידרה אותנו נותנת לנו לשחק אבל בפעולות הרציניות שבאמת קובעות אנחנו בידיהם.לדעתי ארה”ב היא הברכה והקללה של ישראל..אבל בחישוב לאחור..בסוםו של דבר כשדוד סם שלא ממש מבין בעיניני המזרח הוא בעל הדעה-זאת הצרה שלנו-אנחנו בין הפטיש לסדן-ובגלל זה לדעתי עד שלא ירדו מאיתנו, כולנו נרד ברמת החיים,ונחליט עד כמה שאפשר עם הראש שלנו(כמובן שאנחנו לא לבד באזור הצפוף הזה)ונחליט שאנחנו מדינה יהודית ואח”כ דמוקרטית(אני לא דתי)-מצבנו ילך מדחי לדחי…
תודה על הקריאה.
אנא המשך בפועלך..אתה נותן תיקווה..
יוסי
שלום גיא. כבקשתך, המאמר המחכים ביותר בעיני (לא ה”אהוב”) הוא: המספרים המדהימים של המזה”ת מתאריך 11.12.06 מאמר מרתק. אתה יודע מה חסר? סרה שלמה של מאמרים בנושא שיסבירו מאין ולמה הגיעו ההבדלים האלו בינינו ולערבים. הרי זהו שורש הבעיה, נכון? בהצלחה
איתי סדן
שלום גיא
אני מבקר קבוע באתר שלך – ומאוד מתרשם מן התפישה החדשה [ישנה] והמקורית שבו.
ללא ספק המאמר המדבר על חטיפתה או כמעט חטיפתה של מדינת ישראל הן על ידי עליתות השמאל והן על ידי משפטני-העל שלנו – היא הכתבה החשובה והאמיצה ביותר!
יש מקום להפיצה וללמדה!
העיסוק ב”שלום” לוקח לנו את מרבית משאבי האנרגיה שלנו – ובסופו התוצאה ידועה = מלחמה, סיבוב נוסף.
נראה ש”השלום” הוא בעצם מטבע שהיעסוק בו מבטיח שלטון…
עת לעסוק בעצמנו בחיזוק מדינת ישראל!
הכלכלה, החינוך… וביצור הערכים והציונות.
בהצלחה לנו
נפתלי להב
כתוצאה משילשול לשוני שאנחנו סובלים ממנו
עוד לא למדנו את חוכמת המזרח האומרת ששתיקה שווה זהב
וקלפי מיקוח לא מגלים עד לשניה האחרונה
Binstok
ד”ר גיא בכור שלום רב!!
כל מאמר שמפורסם מקסים אותי מחדש אך למען הפרוייקט, אציין ארבעה מאמרים שאהבתי במיוחד בעיקר בגלל האירוניה והמסר שניתן בהם.
במקום הרביעי, המאמר אחמדינג’אד סוכן ישראלי?
בו הבנתי באמת עד כמה נשיא איראן טועה ועוד לטובתינו!!
במקום השלישי, המאמר שמציין עשר הפתעות מתוקות.
במקום השני, הפרדוקס המוזר של הפיגועים. חשבתי וראיתי שבאמת בכל פעם שמנסים להגיע להסדר כלשהו, יש ניסיונות לפוצץ את ההסכמים באמצעות אלימות.
ובמקום הראשון, איך לא, האחוזים המתהפכים. עד כמה נכון הגילוי הזה. שיטה שתמיד תעבוד במזרח התיכון מלא ההפתעות שלנו. קחו ואמצו את השיטה הזאת.
ירמי טל
ד”ר גיא בכור שלום ,
קראתי את מאמרך “יורגה המכובד” (כפי שאני קורא את כל מאמרייך יום יום), ונדהמתי. הרגשתי כאילו מישהו מספר את סיפור ילדותי: גדלתי בת”א ולמדתי בבתי ספר הנחשבים ל”טובים” : בי”ס גרץ , ביה”ס לטבע סביבה וחברה ו”הגימנסיה הרצליה”. היו לי מורים מעולים , אבל היו לי יותר מורים שלא התאימו להוראה. את רוב זמני הפנוי העברתי בספריה העירונית של ת”א : “בית אריאלה” . גם אני קראתי את קירקגור בימי התיכון… וגם אני הרגשתי שכמעט ואין אנשים ,בני גילי ומבוגרים [כיום אני בן 27] , אשר ניתן לחלוק עמם עולם זה.
אני בטוח שישנם עוד ילדים ונערים הגדלים היום בספריות העירוניות [כל כך שונים מהנוער הממוצע] צוברים בשקיקה ובהנאה מרובה ידע וחכמה , ואולי חלקם אף עתידים להנהיג את המדינה בתחומים שונים.
הלוואי וכל אחד ואחת מהם יקראו מאמר זה , וירגישו פחות לבד ויותר גאים.
בכבוד רב ,
בועז
שלום רב
אני מרבה לקרוא את מאמריך ונהנה. האחרון המטפל בחלקו במערכת החינוך שלנו – חשוב ומאלף. האם חשבת על אפשרות לפתוח מדור המטפל בחינוך בישראל? זה אולי הנושא החשוב ביותר שיש להעמיד על הפרק.
ד”ר דן שרון
המאמר שאני אהבתי: על החטיפה הלא חוקית של מדינת ישראל בידי קומץ משפטנים החוששים יותר מהאקדמיה ומג’נבה מאשר מגורלה של המדינה יש לדעתי להעביר לעיונה של גברת דורית בייניש ולפרופ’ ברק ממציא השיטה. מאמר מבריק שצריך להילמד בכל בתי הספר למשפטים בישראל.
שמעוני ברוך
לד”ר גיא שלומות,
שא ברכה על עבודה מדהימה של שנה. אין מילים. אפילו אם לא מסכימים תמיד, כל המאמרים מיוחדים ונפלאים.
יהושוע ד.
גיא שלום וברכה
האתר שלך מעולה ,מעניין ומחכים, אני מחכה כל יום לקרוא משפע ידיעותיך והניתוחים שלך,ידיעותיך בשפות המזרח, והראייה האקדמית המבוססת על השטח פוקחת עיניים.המשך,המלצתי לחברים עליך, חשוב שתמשיך להופיע ברדיו.
פניה זו באה לעודד אותך ולחמם את ליבך, אתה יהלום במדבר התקשורת והחברה הישראלית.
אני מקווה שבשלטון מקשיבים לך ופועלים על סמך הניתוחים שלך.האם יש התקדמות בגזרת ההסברה שהצעת דרך האינטרנט נא עדכן את הקוראים,מעניין היה לקרוא על תולדות משפחתך מנקודת ראותך.
נעם
שמי ליאור ואני מתגורר במערב קנדה. אני מודה לך על האתר הנפלא ונהנה מאוד מסגנון הכתיבה, עומקה ורמתה.
אשמח אם מאמריך היו מתורגמים לאנגלית על מנת לשתף אנשים שמעוניינים לדעת יותר אך שואפים מידע שטחי רק באמצעות ערוצים קובנציונאליים (CNN, וכו’).
יש גם הרבה ישראלים ויהודים שאינם קוראים עברית וצמאים ללקרוא את מאמריך (אני מקריא בקול את מאמריך לחברי הטוב אייל שאינו קורא עברית)
בתודה מראש,
יישר כח,
ליאור
מזל טוב לרגל חגיגת השנה.
אני קורא את האתר שלך כבר למעלה מחצי שנה ורק מצפה כל יום למאמר הבא.
יישר כוח !
גיל