לראשונה מאז החלה הפלישה האריתראית והסודאנית לישראל, ירד מספר המסתננים השוהים בישראל לפחות מ- 30,000, והוא עומד כרגע על 29,973. בשיא עמד מספר המסתננים על 64,213. רשות ההגירה פרסמה את הנתונים האלה, כאשר מספר אלה שעזבו כבר מרצון מתחילת 2021 ועד לסוף ספטמבר עומד על 723 איש.
הנה טבלאות הנתונים לפניכם, ראשית, סך כל הנתונים, לפי ארצות מוצא:
כמה עזבו כל חודש? המספרים בתחילת השנה היו נמוכים, בגלל הקורונה, או שאז היו פחות נחושים לקדם את העזיבה מרצון:
חשוב: בית המשפט העליון קצב למדינה להחליט עד לסוף 2021 מה יעלה עם מסתנני סודאן, אחרת ינפיק להם אשרת שהייה זמנית. משרד הפנים חייב להודיע שההגנה הקולקטיבית עליהם תוסר, שכן בסודאן שורר שלום פנימי, לאחר שגם מחלוקת דרפור יושבה; ויש יחסי שלום בין ישראל לסודאן. מדינות מערביות כבר מחזירות את מסתנני מחוז דרפור בסודאן אצלן. כך פעלנו גם מול מסתנני דרום סודאן, שההגנה הקולקטיבית עליהם הוסרה, והם חזרו לארצם.
לאחר החזרת מסתנני סודאן, מספר הפולשים האפריקאים, השוהים בישראל, צריך לרדת ל- 24,000, תוך שאיפה לסיים את שנת 2022 עם פחות מ- 20,000 פולשים. זה בהחלט אפשרי, מודל העזיבה מרצון עובד. הם חוזרים לארצם או עוברים למדינות מערביות, כדוגמת קנדה או שוודיה, וזה כבר נעשה במדינות מערביות רבות.
מה שמעלה את המחשבה להרחיב את מודל העזיבה מרצון גם לפל-תינאים, תושבי מזרח ירושלים, למשל.
רשות ממשלתית או ארגון פרטי יקשרו בין מדינות שירצו בכך לבין ערבים שירצו בכך, לתיאום עזיבה מרצון. רק מרצון, וללא שום כפיה. רק למי שירצה בכך, ויחתום על כך, ורבים מאוד ירצו. זהו כיום עולם של הגירה ושיפור רמת החיים, ואם יש רצון הדדי, לא צריכה להיות שום מניעה.
יש מדינות רבות שמעוניינות, למשל צ’ילה, שפרסמה שהיא מעוניינת בעובדים פלשתינאים מיומנים; קנדה, מדינות סקנדינביות, או מדינות אחרות. במצב כזה, כולם מרוצים. זו קריאה להקמת עמותה או ארגון כזה.
והנה מאמר היסוד שלנו, משנת 2007. הוא היכה בתדהמה את דעת הקהל בישראל, שכן עד אז הענין היה די מוסתר, או תואר בצבעים חיוביים ונהדרים, כנהוג אצל כת ה- PC, שאז עדיין שלטה בתודעה שלנו.
במאמר הזה בפעם הראשונה הם כונו בידי מישהו, על ידינו: “מחפשי עבודה”. עד אז הם כונו בכל מקום: “פליטים”. למינוח יש השפעה ישירה על יצירת התודעה: