הנתונים ממשיכים להעיד על הזינוק הכלכלי יוצא הדופן של ישראל השנה (נתוני מחצית), ובכלל במאה ה- 21, וריכוז מרשים של הנתונים אפשר למצוא בעדכון ספטמבר 2021 לספרם המצויין של ד”ר אדם רויטר (ידיד האתר) ונגה קינן, “ישראל סיפור הצלחה”.
התוצר לנפש בישראל עומד כבר על 47,000 דולר על פי נתוני OECD ואפילו על 51,800 לפי קרן המטבע הבינלאומית (נתוני און ליין עדכניים). התוצר זינק ל- 459 מיליארד דולרים בשנה.
היצוא זינק בחצי הראשון של 2021 ל-67.6 מיליארד דולר, עלייה של 20% לעומת אשתקד, והיצוא הישראלי כמעט ולא נפגע בשל הקורונה.
על פי הנתונים, מאז תחילת המאה ה- 21 המשק הישראלי זינק בשיעור מצטבר של 105%, לעומת 41% במדינות ה- OECD, וישראל היא במקום השלישי בין כלכלות ההייטק הגדולות בעולם, אחרי ארה”ב ובריטניה. בשנת 2021 ההייטק הישראלי צפוי לגייס 45 מיליארד דולרים. הסכמי אברהם דוחפים גם הם את הכלכלה שלנו, מכמה מיליוני דולרים של סחר בין המדינות בשנת 2019 ל- 2 מיליארד דולר הצפויים ב- 2021.
ומי שדאג לפנסיות בישראל, הרי שאין מה לדאוג, ואנו במקום השלישי בעולם ביציבות קרנות הפנסיה, לאחר הולנד ודנמרק. ישראל גם יושבת על אוצר בלום של דולרים, מתוך נתוני ד”ר רויטר:
המשק הישראלי משווע לידיים עובדות מיומנות, ואת זה אפשר למלא עם עולים, שיזרמו אל אמריקה החדשה. השנה המספרים שוב עולים:
הבעיות הקיימות אצלנו מוכרות לכולם: הנדל”ן יקר מאוד ולא בונים מספיק; עומס בכבישים; פערים בין מגזרים; ועודף בירוקרטיה, ועל כך יש לעבוד בשנה החדשה. כיוון שרבים רוצים לגור באיזור המרכז, העיר אריאל מתוכננת להכיל 100,000 איש (כיום 20,000; אקלים אירופאי, שלג בחורף) ואליה יש להקים רכבת מהירה וקרובה לתל אביב.
עוד על המגמות הכלכליות העולמיות ומאזני הכוח: מי עולה מי יורד, במאמר החגיגי, החדש והמרתק שלנו:
תצפית אנתרופולוגית על אנשי כת הפרוגרסיבים, נוהגיהם וסביבת המגורים שלהם – בוידאו האהוב הזה. איך יכול להיות שהוא רק רבע מיליון צפיות? שילחו אותו למי שעדיין לא הבין, והביאו אותו לחצי מיליון?