עיראק חווה בימים אלו משבר פוליטי, נשיא חדש עדיין לא נבחר והמו”מ הקשור להקמת הממשלה הוקפא. במצב פוליטי רגיש זה, פגש מנהיג הזרם הסדרי, מוקתדא א-סדר (מימין בתמונה מעלה. תאולוג אסלאמי שיעי-עיראקי ומנהיג פוליטי של זרם שיעי, המתנגד לנוכחות האיראנית בעיראק) את מפקד כוח קודס של משמרות המהפכה האיראניים, אסמאעיל קאאני (משמאל בתמונה מעלה), בעיר הקדושה לשיעים, אלנג’ף (כ-125 ק”מ מדרום לבגדאד).
על רקע פגישה זו, נפוצו ידיעות על כך שקאאני ניסה מספר פעמים להתערב, וזאת על-מנת שמוקתדא א-סדר יתנער מעמדתו. למרות זאת, א-סדר פרסם ברשתות החברתיות הודעה על כך, שהוא דבק בדרישתו הבסיסית, שהיא ממשלת רוב לאומית.
צוין, כי קאאני פגש את מנהיגי “אלאיטאר אלתנסיקי” (“מסגרת התיאום”, הכוללת כוחות פוליטיים-וצבאיים שיעים) ב-17 בינואר 2022 בבגדאד. יש לציין כי “מסגרת התיאום” תומכת בנוכחות האיראנית ובהשפעתה בעיראק ומתנגדת לזרם הסדרי.
אותה “מסגרת תיאום” סרבה בתוקף לקבל את תוצאות הבחירות, שנערכו לפרלמנט העיראקי ב-10 באוקטובר 2021, ופורסמו על-ידי ועדת הבחירות שם, מאחר ש”הגוש הסדרי” זכה לרוב.
בנוסף, פגש קאאני מפקדים של המיליציות השיעיות-עיראקיות הנאמנות לאיראן (הכוונה בעיקר ל”גיוס העממי”). על-פי כלי תקשורת עיראקיים, מטרת הפגישה באותה עת, היתה להביא לגיבוש עמדות אחידות של “הבית השיעי” (הכוונה ל”מסגרת התיאום”), לבחון הקמה של קואליציה, שתכלול את כלל הגורמים הפוליטיים השיעים וכן לעסוק בסוגיית הקמת הממשלה החדשה בעיראק.
הבחירות בוושינגטון: זמנים קשים למשטר בטהראן?
מאמר עם נתונים מקצועיים וחסויים על יצוא הנפט האיראני (כולל גרף). איך צפוי לפעול מימשל אפשרי של טראמפ כלפי איראן (מלחמה?), ואיך צפויים ה"דמוקרטים" לפעול? ומה מעדיף המשטר האיראני? באיזה מצב מגיעה איראן לבחירות, לאחר שנחלשה? האם דוקטרינת "הלחץ המקסימלי" של טראמפ תעזור בכלל הפעם? ומי הגיעה עם שמלה מתירנית, מה שאומר הרבה...
קרא עוד