לאחר עשרות שנים של דישדוש יהודי ברמת הגולן, הרוב היהודי שהושג לפני כשנה מתחיל לזנק: 27,000 יהודים יש כיום ברמת הגולן לעומת 23,000 דרוזים ומעט בדואים. זה הושג לאחר שארה”ב הכירה בריבונות ישראל במחוז הגולן, ואצל הקברניטים אצלנו נפל האסימון, שזה חלק לכל דבר ממדינת ישראל. יש כיום תנופת השקעות ובניה גדולה, במיוחד בעיר קצרין, שהיא הצלחה נדלנ”ית גדולה, עם 3.5% צמיחה בשנה במספר התושבים, וכמובן בישובים האחרים.
כדי להביא את המספר ל- 100,000 ראשונים, יש צורך גם בעיר חרדית גדולה שתוקם בגולן, ויש הרבה שטח. ולמה שהחרדים לא יישבו את הגולן, המלא באתרים יהודיים, וימשיכו את שרשרת הדורות? מובן שיש צורך שהרכבת תגיע גם לקצרין, אך קודם שתגיע לקרית שמונה.
הילודה של הדרוזים ברמת הגולן היא שלילית, מה שאומר שמספרם צפוי לרדת עם השנים, ואילו מספר היהודים צפוי לזנק, בשל הגעת אוכלוסיה חדשה. על קצרין למשוך עוד עולים ישירות אליה, בתנופת הבניה שהיא מצויה בה כעת.
המחוז הבא שצפוי לעבור לרוב יהודי הוא הגליל המערבי, אם הממשלה תרצה בכך, לאחר שהילודה היהודית כבר עוברת שם בכילד את הילודה הממוצעת לאם מוסלמית, והילודה הנוצרית היא שלילית ביותר. גם כאן, יש מקום לשכונה חרדית, או עיר חרדית, ומצוקת הדיור במגזר החרדי היא קשה ביותר. העיר כסיף בנגב כבר הפכה לעובדה, והיא תהיה עיר חרדית מפוארת, שתחובר ברכבת לכל מקום. מי שיסייע בהשגת המטרה בגליל הוא כביש 6, שבנייתו אושרה בימים אלה כמעט עד לגבול הלבנון. במילים אחרות, ישובי הגליל המערבי יהפכו לפרבר של המרכז בעזרת הכביש המהיר, וזו הזדמנות קניה.
בשלב השלישי צפוי רוב יהודי גם בשטחי יו”ש, שם הילודה של המוסלמים היא כ- 2.7 ילדים לאם (פחות מערביי ישראל), ואילו של היהודים ביו”ש היא 5-6 ילדים לאם, ולכן ברור של מי העתיד. יש ביו”ש (ללא ירושלים) מעל חצי מיליון יהודים לעומת כ- 1.5 מיליון מוסלמים, והפער יצטמצם.
ביו”ש יש שתי ערים חרדיות, מודיעין עילית וביתר עילית, שמזנקות באוכלוסיה שלהן, וכל אחת תגיע במהירות ל- 100,000 תושבים והרבה יותר, בשל ילודה עצומה. כל שבוע נולדים במודיעין עילית כ- 55 ילדים, ותוחלת החיים שם היא הגבוהה בישראל. רק לציין שברמאללה יש כ- 40,000 תושבים, ושתי הערים היהודיות האלה כמעט עוברות את מספר התושבים הערבים בכל המרחב של נפת רמאללה.
להלן כמה מהמאמרים החשובים שלנו על הגולן, שתמיד היה שלנו, וראשית, כמה דברים שנשאתי עבורכם בבית הכנסת העתיק באתר עין קשתות, 2019, וכאילו חזרנו אלפיים שנה אחורה:
אנחנו הגינו את הרעיון להקים עיר על שם הנשיא הנדיב טראמפ, ואף הצענו איפה תקום, במאמר הזה, ובסיורים המוקדמים שערכנו, גם הם מופיעים במאמר. בממשלה פשוט אימצו את העבודה שלנו:
השיר הפלאי, שליווה את המאמר הפלאי הזה, מאפריל 2015:
ללכת על הירח: לנוכח שלוש "המדינות" הסוריות שעל גבולנו (2017)
מתוך הסיור הזה, ללכת על הירח:
נגן וידאו